Salgs- og leveringsbetingelser for Elling-outlet Webshop

Elling-outlet webshop sælger til både privatpersoner og erhvervsdrivende.

Elling-outlet webshop leverer kun i Danmark.

Ved salg til erhvervsdrivende gælder “Særlige vilkår for erhvervsdrivende” i punkt 11, som henviser til Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for leverancer af produkter og byggematerialer (DB12), der træder i stedet for disse salgs- og leveringsbetingelser, medmindre andet er angivet.

1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER

Elling Outlet
XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S
CVR-nr.: DK-36 96 78 11
Tuenvej 7B, Elling
9900 Frederikshavn
Email: info@elling-outlet.dk
Telefon: +45 98 48 11 22

2. BESTILLING OG ORDREBEKRÆFTELSE

Køb hos elling-outlet.dk gennemføres ved at følge disse trin:

1. Find den eller de varer du ønsker at købe
2. Indtast antal varer og tryk “Læg i kurv”
3. Tryk “Gå til kassen” og indtast dine personoplysninger
4. Vælg levering og betalingsform
5. Læs og godkend vore salgs- og leveringsbetingelser
6. Tjek, at alle oplysninger er korrekte, og godkend købet – betalingsside åbner

Kunden har på ethvert tidspunkt, indtil købet er godkendt, mulighed for at vende tilbage og rette ordren.

NB. Består ordren er flere varer, følger ordrens leveringstid den vare med længst leveringstid.

Elling-outlet.dk opbevarer ordrebekræftelsen, ligesom der automatisk sendes en ordrebekræftelse til kunden. Ønsker kunden at modtage en kopi af sin ordrebekræftelse, skal kunden sende en e-mail til info@elling-outlet.dk eller kontakte Elling Outlet på tlf. nr. +45 98 48 11 22.

3. PRISER OG BETALING

Alle priser er angivet i danske kroner (DKK) inklusive moms og andre afgifter. Den samlede fragtpris oplyses forud for godkendelsen af det samlede køb.

På elling-outlet.dk kan der betales med Mobile Pay, Dankort og andre gængse betalingskort/betalingsformer.

Betalingen trækkes tidligst på det tidspunkt, hvor varen/varerne afsendes til kunden eller står til afhentning i butikken.

4. LEVERING OG FRAGT

Vores normale leveringstid beregnes til 1-4 hverdage.

Leveringstiden regnes fra kunden har modtaget ordrebekræftelsen, medmindre andet er angivet. Hvis kunden bestiller varer, som midlertidigt er udsolgt, eller ikke kan leveres inden for 1-4 dage, vil kunden blive informeret via e-mail med oplysning om forventet leveringstidspunkt. Ønskes en vare ikke leveret på grund af forlænget leveringstid/restordre, har kunden naturligvis mulighed for at afbestille varen.

Varer leveret på paller/stykgods afleveres/læsses af ved vognkant/kantsten eller så tæt på byggepladsen, som chaufføren skønner muligt.

Fragtpris på styksgodslevering er gældende for levering til fastland og brofaste adresser i Danmark, medmindre andet er angivet. Fragtpriser på pakker, der leveres med Post Nord, gælder hele Danmark. Elling Outlet leverer kun i Danmark.

Priser for pakker (op til 20 kg) til privat adresse: Kr. 59,- (Kr. 47,20 excl. moms) eller dropboks/udleveringssted i Danmark: Kr. 49,- (Kr. 39,20 excl. moms) pr. pakke (med mindre andet er angivet på varen).

Priser for levering af paller/stykgods, alle varer over 20 kg i Danmark: Kr. 220,-/300,- (176,-/240,- ex moms) pr. ordre, alt efter varens vægt/størrelse (med mindre andet er angivet på varen). Der kan være et fragttillæg på enkelte varer leveret på Sjælland.

Der er fri fragt på ordrer over 2.500 kr. inkl. moms, og hvis du vælger selv at afhentning i Elling Outlet, Tuenvej 7B, 9900 Frederikshavn, mandag til fredag 15.00-17.30 og lørdag 09.00-13.00.

Ved afhentning af varer i butikken skal kunden forevise gyldig billedlegitimation.

Elling Outlet bestemmer forsendelses-/transportmåden for den pågældende vare. Har du behov for at vide forsendelsesmåden, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Elling Outlet tager forbehold for, at de fysiske forhold ved og på leveringsstedet, er af en beskaffenhed, der gør levering mulig. Det er altid den pågældende chauffør, som afgør, om underlaget er kørefast og egnet til afsætning.

Leveringer, hvor kunden har givet sit samtykke til, at varerne må stilles, afsættes for modtagers ansvar og risiko.

5. FORTRYDELSESRET

Kunden har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor kunden eller en af kunden angivet tredjemand, dog ikke transportøren, får varerne i fysisk besiddelse.

Delvis fortrydelse

Kunden har ikke ret til delvist at fortryde enkelte dele af et samlet køb, medmindre andet forudgående er aftalt med Elling Outlet. Såfremt kunden har aftalt delvis fortrydelse, har kunden ikke krav på tilbagebetaling af leveringsomkostninger.

Udøvelse af fortrydelsesretten

For at udøve fortrydelsesretten skal kunden meddele Elling Outlet sin beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved postbesørget brev, fax eller e-mail) – se kontaktinformationer under pkt. 1 ovenfor.

Kunden kan benytte den nedenstående STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR, men det er ikke obligatorisk. Kunden har også mulighed for at udfylde og indsende fortrydelsesformularen eller en hvilken som helst anden utvetydig meddelelse.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis kunden sender sin meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Følger af fortrydelse

Hvis kunden udøver sin fortrydelsesret i denne aftale, refunderer elling-outlet.dk alle betalinger modtaget fra kunden, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af kundens eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som elling-outlet.dk tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor elling-outlet.dk har modtaget meddelelse om kundens beslutning om at fortryde denne aftale. elling-outlet.dk gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som kunden benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre kunden udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges kunden ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Elling-outlet.dk kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil elling-outlet.dk har modtaget varerne retur, eller kunden har fremlagt dokumentation for at have returneret varerne alt efter, hvad der er tidligst.

Kunden returnerer varerne eller afleverer dem til Elling Outlet, uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor kunden har informeret elling-outlet.dk om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis kunden returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Kunden hæfter kun for eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på.

Kunden skal selv betale omkostningerne til at returnere varen. For varer, der kan sendes retur med Post Nord (op til 20kg), vil omkostningerne normalt følge Post Nords til enhver tid gældende priser. For varer, der returneres med fragtmand/lastbil, er returomkostningerne mindst kr. 500,- og normalt ca. kr. 500,- til 1.500,- afhængig af, hvor varen skal afhentes i Danmark, varens vægt, omfang, mængde og karakter. De faktiske omkostninger til returfragt kan variere fra dette.

Der gælder ingen fortrydelsesret for varer, der er fremstillet efter kundens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.

6. REKLAMATION

Der ydes reklamationsret på varer købt hos elling-outlet.dk i overensstemmelse med købeloven.

Såfremt kunden modtager en forkert vare, eller varen er defekt ved modtagelse, beklager vi naturligvis og udbedrer fejlen hurtigst muligt. elling-outlet.dk ombytter og fremsender straks en ny vare til kunden, når den forkerte eller defekte vare er modtaget retur. Kundens rimelige udgifter vedr. forsendelse og forsikring af pakken refunderes direkte til kunden via bankoverførsel.

Kunden opfordres til straks ved modtagelsen, og inden varerne tages i brug, at sikre sig, at disse er korrekte og mangelfri, herunder at antal/mængder stemmer overens med faktura/følgeseddel. Henvendelse omkring reklamation skal ske til elling-outlet.dk (se kontaktinformationer ovenfor) og skal meddeles inden rimelig tid efter manglen er eller burde være opdaget. Købelovens frister for reklamationer er gældende.

Såfremt der foreligger en mangel ved varen, vil denne blive repareret eller ombyttet, eller kunden vil blive tilbudt et afslag i prisen eller pengene tilbage afhængigt af manglen og kundens ønsker. Købelovens mangelsregler finder anvendelse, og kunden har de rettigheder, der fremgår af denne.

Visse varer, der sælges af elling-outlet.dk, kan være omfattet af en yderligere producentgaranti. Sådanne producentgarantier ydes af producenten til kunden, og garantibestemmelserne (eller henvisning hertil) leveres sammen med produkterne. Hvis kunden ønsker at udnytte en producentgaranti, skal kunden tage direkte kontakt til producenten som beskrevet i garantibestemmelserne. Elling-outlet.dk indestår ikke for disse producentgarantier. Kundens rettigheder i henhold til købeloven (over for elling-outlet.dk) berøres dog ikke af en eventuel producentgaranti.

7. FORBEHOLD

Informationer på elling-outlet.dk kan ændres uden varsel.

Bemærk, at produktbilleder/miljøbilleder på elling-outlet.dk kan være vist med tilbehørsprodukter, ekstraudstyr eller andre varer, der ikke er inkluderet i prisen.

Elling-outlet.dk forpligter sig ikke til at imødekomme krav/ønsker anført i “Evt. besked”-feltet om f.eks. levering på bestemte tidspunkter og kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle følgeskader, tab, projektforsinkelser m.v.

Elling-outlet.dk forbeholder sig retten til at afvise ethvert krav i den forbindelse.

8. PERSONOPLYSNINGER (PERSONDATA) OG COOKIES

Læs Persondatapoltik
Læs Cookie- og privatlivspolitik

9. OPHAVSRET

Indholdet på elling-outlet.dk er ophavsretsligt beskyttet og tilhører elling-outlet.dk.

Artikler, billeder, tekst, illustrationer, lyd, videoklip stilles til rådighed for læsning/visning og må ikke reproduceres, ændres eller kopieres. Kunden må dog gerne printe enkelte kopier eller tage en kopi i digital form til privat brug.

Yderligere anvendelse og eksemplarfremstilling kræver udtrykkelig aftale med elling-outlet.dk. Kontakt Elling Outlet på telefon 98 48 11 22 eller skriv til info@elling-outlet.dk.

Overtrædelser medfører krav om vederlag, erstatning og godtgørelse.

10. KLAGEADGANG

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til info@elling-outlet.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt. Kontakt:

Nævnenes Hus (Det offentlige forbrugerklagesystem)
Toldboden 2
8800 Viborg
www.forbrug.dk

EU-kommisionens online klageportal – ODR
EU-kommisionens online klageportal ODR (Online Dispute Resolution) – kan også anvendes ved indgivelse af klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her. Ved indgivelse af klage skal du angive vores e-mailadresse info@elling-outlet.dk.

11. SÆRLIGE VILKÅR FOR ERHVERVSDRIVENDE

Disse salgs- og leveringsbetingelsers pkt. 4, 5 og 6 finder ikke anvendelse på salg til erhvervsdrivende.

Erhvervsdrivende kunder, som køber varer på elling-outlet.dk til brug i eller for deres erhverv, handler i henhold til vilkårene i Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for leverancer af produkter og byggematerialer (DB12).

I tilfælde af uoverensstemmelse mellem vilkårene i disse salgs- og leveringsbetingelser og DB12 skal sidstnævnte gå forud, idet det særligt skal understreges, at erhvervsdrivende ikke har fortrydelsesret, at reklamationsfristen vedrørende mangler er 1 år, og at ansvaret for forsinkelse og mangler mv. er begrænset.

Læs DB12 betingelser

–oo0oo–

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:
 XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S

CVR-nr.: 36 96 78 11

Tuenvej 7B, Elling
9900 Frederikshavn
Email: info@elling-outlet.dk

Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)

– Bestilt den (*)/modtaget den (*):

– Forbrugerens navn (Forbrugernes navne):

– Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse):

– Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir):

– Dato(*):

(*) Det ikke relevante udstreges

—oo0oo–

Disse vilkår er gældende fra 1. april 2019.